,

RAL·LI PRINCESA D’ASTÚRIES: VINYES A PUNT

Joan Vinyes en una imatge d’arxiu

El Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, retorna a l’activitat després de les vacances d’estiu amb la disputa de Ral·li Princesa d’Astúries. Com de costum, la part decisiva de la temporada arrencarà amb  aquesta competició, que a més de ser vàlida pel CERA, tornarà a puntuar en el Trofeu d’Europa de Ral·lis.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift R + – Suzuki Motor Ibèrica) estaran al podi de la primera cita asturiana de la temporada amb l’objectiu d’entrar amb bones sensacions en una segona part de la temporada que promet emocions fortes.

L’Automòbil Club Principat d’Astúries (ACPA), ha preparat per aquesta 55a edició un recorregut total de 613,41km, dels quals 172,73km seran cronometrats.

El ral·li estarà dividit en dues etapes en les que es tindran que afrontar 12 especials (7 de diferents).

Les etapes

En la primera etapa (divendres dia 14) els participants hauran de superar dues vegades els següents trams: Candamo (15,92 km) i Llanera (15,88 km).

La segona etapa (dissabte dia 15) la competició es desplaçarà cap a la zona est d’Astúries, on es disputaran, també dues vegades cadascuna,  especials tan nonegudes com són: Siero (15,53km), Villaviciosa (14,80km) i Colunga (15,01km), a més d’un sol pas per La Estrecha (15,10km).

El punt final al Princesa d’Astúries 2018 tindrà lloc a Oviedo, amb la disputa d’una super especial de 3,26km.

Així doncs, és un recorregut molt semblant al de la temporada passada tot i que, segons Vinyes, mai pots fiar-te:

“El nord d’Espanya, és sinònim de carreteres estretes i d’una climatologia que en qualsevol moment et pot sorprendre. Pel que fa a les especials cronometrades, les novetats són a la segona jornada del ral·li. Villaviciosa manté només una part del traçat de l’any passat. L’Estrecha és el recorregut de Colunga de la passada edició però a l’inrevés. O sigui que grans novetats no hi ha, però els reconeixements seran, com sempre, molt importants”

2 mesos de pausa

Vinyes, després de dos mesos sense seure al volant del Swift R +, es mostra amb ganes de retornar a la competició: 

“Tinc ganes d’iniciar la part decisiva de la temporada. Per les referències que tinc, estic convençut que hi haurà molta més competència.  No serà fàcil estar en les posicions d’honor. Seguir millorant les classificacions, tant de marques com de pilots, seguirà sent el nostre objectiu. Veurem si ho aconseguim”

Organigrama

Cap novetat pel que fa a la situació de la logística dels equips. La Manjoya tornarà a ser l’escenari en què s’ubicaran les assistències. Tampoc hi ha canvis en la ubicació del podi de ral·li, que serà al Palau d’Exposicions i Congressos Ciutat d’Oviedo. Allà també es durà a terme tant la cerimònia de sortida, (dijous dia 13 a les 20.00 hores), com el lliurament de trofeus (dissabte dia 15 a les 19.00 hores).

El shakedown i el tram de qualificació es durà a terme el divendres (dia 15). Serà a partir de les 8.30 hores, en l’especial Ribera de Arriba (3,50km).

A les 14.30 hores es donarà la sortida de la primera etapa del 55è Ral·li Princesa d’Astúries.

Fotoesport