Amb motiu de l’imminent inici del Campionat del Món de Supersport i aprofitant les sinergies que tenim amb els responsables de comunicació de Xavi Cardelús, publiquem la recent entrevista que l’andorrà va fer per parlar d’aquest nou capítol a la seva carrera esportiva, un capítol en el que està molt engrescat, tant per la pròpia disciplina, com pel confort i seguretat que té a les ordres de l’equip Orelac Verdnatura.
El campionat començarà d’aquí a dos caps de setmana, concretament entre el 21 i el 23 de febrer al circuit australià de Phillip Island i amb ell arrencarà aquest nou repte esportiu del pilot d’Andorra la Vella competint als comandaments d’una de les Ducati Panigale V2 del seu nou equip.

Nous aires i més motivació
A l’entrevista que va fer just abans de viatjar cap a Austràlia, Cardelús explica a grans trets com planteja aquesta nova experiència a l’elit del motociclisme mundial.
“Al llarg de la temporada passada vaig sentir que necessitava un canvi d’aires i noves motivacions. He competit a la categoria de Moto2 tant al Campionat del Món com a l’Europeu, on vaig ser sotscampió; també he disputat el mundial de MotoE. Han estat grans experiències, però em calia alguna cosa diferent i crec que puc trobar-ho a la categoria de Supersport, principalment per les característiques de les motos, doncs s’adapten més bé a la meva manera de pilotar, però també per l’estructura del campionat i pels records que tinc de les curses que vaig disputar al 2017, quan vaig competir al Race Department ATK#25 d’Àlex Badolini.”
Projecte engrescador
A les ordres de l’equip valencià Orelac Verdnatura, Cardelús competirà sota el paraigües d’una estructura amb una contrastada trajectòria i solvència al Campionat del Món de Supersport, un certament en el què ha lluitat per podis i victòries amb pilots com Raffaele de Rosa, amb 3 podis i el el 9è lloc al campionat de 2022, o Jorge Navarro, amb 2 podis i el 6è lloc l’any passat.
En aquest sentit l’andorrà comentava que “l’equip Orelac és tota una garantia per afrontar el mundial de Supersport. Són molt professionals, però al mateix temps també són molt familiars. Amb ells et sens com a casa, molt ben atès i formant part d’un projecte il·lusionant i engrescador. Portem tot just dos mesos treballant en la preparació de la temporada i estic molt content d’haver-me unit en aquesta estructura en la què, a més, em trobo amb Julián Miralles, que va ser molt important en el meu creixement com a pilot quan vaig córrer amb el seu equip al principi de la meva trajectòria esportiva.

Ducati Panigale V2
Respecte de la moto, Cardelús comentava que “la Ducati Panigale V2 és una moto què diferents pilots van guanyar 19 de les 24 curses disputades l’any passat. És una moto molt competitiva. A més, l’equip Orelac té una gran relació amb la marca i això ens facilitarà molt el seu desenvolupament.”
La diferència de tipus de moto ha estat també un altre condicionant que canvia l’escenari competitiu de Cardelús:
“Sí. La moto de Supersport i la de Moto2 són molt diferents i exigeixen un pilotatge diferent. La Ducati té més motor que la Kalex, tot i que l’electrònica és diferent i es gestiona d’una altra manera. Després cal tenir en compte el pes i les mides de la moto, que no deixa de ser una evolució de la de sèrie. Les frenades són diferents i també el pas pels revolts pel que fa a la traçada i a la manera d’accelerar, però són aspectes que s’adapten molt bé a la meva manera de pilotar. De fet, tot això ho he comprovat al llarg dels últims anys perquè he entrenat força amb motos de Superbike de cilindrada alta i he aconseguit ser molt competitiu a circuits de tot tipus”.
Pel que fa al físic, la nova disciplina també requereix de pautes noves. Respecte d’això l’andorrà afegia: “Sí. L’exigència física també es multiplica a Supersport perquè fem una cursa dissabte i una altra diumenge. Per tant, s’ha d’estar estar en molt bona forma. Aquest hivern també he treballat molt aquest aspecte.”
Una disciplina molt igualada
Al Campionat del Món de Supersport, el pilot de l’equip Orelac sap que es trobarà una categoria molt competitiva:
“La categoria de Supersport està més igualada que la de Superbikes. Aquest any, per exemple, han arribat dos pilots com Rinaldi i Ottl, els quals han estat lluitant pels podis. A ells cal afegir altres pilots que tenen força experiència a la categoria, com Manzi, Devise, Oncu, Caricasulo, Schroeter, Mahias o Van Stralen. A més, tot i que Ducati està al capdavant, per temes de reglament, el potencial de les motos és força semblant. En aquest sentit aquesta temporada hi haurà 11 Ducati, però caldrà estar molt atents a les noves motos de Yamaha i de Kawasaki. També caldrà vigilar a MV Agusta i a Triumph, ja que les dues estan en trajectòria ascendent els últims anys.
”Les diferències a les curses entre els pilots del Top10 solen estar en només 10 segons i als entrenaments pot haver 17 o 18 pilots rodant en el mateix segon. Tot està molt igualat, però tinc clar que podem ser competitius.”
Objectiu: Superbikes
Davant de la nova temporada és inevitable plantejar objectius. Respecte d’això, Cardelús explicava que “l’objectiu en aquest primer any és ser competitiu i adaptar-me a la categoria el més aviat possible. Començo aquest camí amb la voluntat de pujar a Superbikes en un parell de temporades, però cal anar pas a pas, treballar amb constància i sacrifici i aprendre de tot i de tothom”
”Espero que sigui el principi d’una trajectòria ascendent i se que compto amb la determinació personal, el treball i l’equip i la moto per poder fer-ho. Ara cal posar tot això junt, encaixar-ho cursa a cursa i mirar de créixer amb constància per aconseguir els millors resultats possibles i arribar al nivell dels millors pilots de la categoria.” -afegia el pilot.
——————
Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic En aquest altre enllaç directe. Si ho preferiu però, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.
