Denza Z9 GT: desembarcarà a Europa aquest any?

Denza, una de les marques pertanyents a BYD, continua avançant en el seu objectiu de desembarcar a Europa, quelcom que en teoria farà al llarg d’aquest 2025.

El model amb el què pretén fer el salt no és altre que el Z9 GT, un esportiu familiar de quatre places que arribarà amb dues motoritzacions: una elèctrica i una altra híbrida endollable. El més atractiu d’aquest model però, rau en la seva esvelta carrosseria shooting brake.

Denza

Contra grans rivals

Com a tot shooting brake, la carrosseria llueix d’allò més esportiva i musculada, deixant clar que es tracta d’un model amb molt més que una simple estètica bonica. I és que com veureu, el Denza Z9 GT va sobrat de potència.

La primera versió, la que incorpora un propulsor híbrid endollable, avui per avui la que millor encaixaria al mercat europeu, Andorra inclós, presenta una configuració de quatre motors: un motor de gasolina de 203 CV i tres motors elèctrics addicionals. En total la potència supera lleugerament els 1.000 CV, a l’igual que l’autonomia, també per sobre dels 1.000 quilòmetres.

Per la seva banda, la versió 100% elèctrica comptarà amb tres motors elèctrics, sumant un total de 952 CV. Aquesta versió anuncia una autonomia de 630 km segons el cicle CLTC, l’equivalent xinès al WLTP. En termes de consum real, estaríem parlant d’uns 500 km efectius. Aquest propulsor 100% elèctric fa el 0 a 100 km/h en només 3,4 segons.

Cicle CLTC vs WLTP: diferències clau

Com a aclariment sobre la diferència entre els cicles CLTC i WLTP, el primer corresponent a la Xina i el segon a Europa, destacar que el cicle xinès posa més èmfasi en la conducció urbana, per tant té en compte més parades intermitents i menys velocitat mitjana en comparació al cicle WLTP, que es basa en una conducció urbana, interurbana i de carretera.

Per exemple, la velocitat màxima en el cicle CLTC és de 114 km/h, mentre que al cicle WLTP és de 131 km/h. El mateix passa amb la velocitat mitjana, més baixa al cicle xinès que a l’europeu (28,96 km/h davant 46,5 km/h del WLTP).

Un gran format per dins i per fora

Amb unes dimensions de 5,19 metres de llarg, 1,99 d’ample, 1,48 d’alt i una distància entre eixos de 3,13 metres, el Z9 GT no és precisament un cotxe petit. De fet, és notablement més gran que el Porsche Panamera, per la qual cosa és lògic que disposi de molt espai a l’habitacle.

Un cop a l’interior, el primer que destaca és la seva dotació de pantalles: la d’instrumentació digital que hi ha darrere del volant, la multimèdia de la part central, la del copilot i les dues situades a les portes que fan la funció de retrovisors digitals.

Pel que fa a l’habitabilitat, hi ha tres aspectes principals a destacar: l’espai que ofereixen totes les places, el disseny esportiu i suggeridor de tot l’interior i l’equipament de sistemes i assistents, un àmbit on els cotxes xinesos no escatimen gens i que tampoc encareix el preu de venda significativament.

Xoc de titans

Pel que fa als preus, encara pendents de confirmació definitiva, es parla de xifres situades entre els 43.000 i els 47.000 euros, segons la motorització. De ser finalment aquest preus el cop d’efecte seria brutal!

Un cop arribi a Europa, no només competirà amb marques de la talla de Porsche, Mercedes o Audi, sinó que en realitat, per un tema d’equilibri, qualitat-prestacions-preu, el seu rival principal serà un altre model xinès que ja es comercialitza a Europa, el Zeekr 001.

——————

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha al desplegable superior del blog.

Compartir article: