Gran actuació de Montellà i de De la Casa a la pujada a Alp 2500

Excel·lent cap de setmana per als pilots Edgar Montellà (Speedcar-Pep Motor) i Gerard de la casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport) a la XIII Pujada a Alp 2500.

Asfalt sec i bona temperatura matinal

Aquest any a la bonica localitat de la Cerdanya la climatologia va ser favorable per als interessos de la prova. La pluja va caure de manera generosa durant la tarda i nit de dissabte, fet que va permetre disputar la cursa en sec, tot gaudint d’un ambient fresc i agradable durant les primeres hores del matí de diumenge. Això sí, amiga que avançaven les hores els termòmetres van anar disparant-se.

Els organitzadors de l’esdeveniment, el Grup Esportiu Cerdanya Racing, van repetir l’escenari de cada any, és a dir, van escollir el tram que va des de gairebé l’ajuntament d’Alp fins la cota 2500 de Masella.

La nota negativa pel que fa al tarannà de la prova va arribar en forma de taca d’oli. I és que a causa del vessament d’oli del motor d’un cotxe accidentat, es va haver de parar la cursa fins netejar l’oli escampat.

Evolució constant de Montellà

Amb una excel·lent tercera posició a la classificació absoluta i el segon lloc a CM, Montellà va cloure la seva participació a la prova de la Cerdanya satisfet per la seva evolució. En aquest sentit, el pilot d’Encamp està cada cop més a prop de Jordi Vilardell, actualment la referència entre els CM, tant a CM+ com a CM-PROMO.

Un cop es va reprendre la cursa després de netejar la taca d’oli abans esmentada, l’Edgar no es va arronsar gens ni mica davant del que pogués trobar-se i va anar a per totes fins al final.

Un cop al parc tancat, Montellà comentava que no estàvem del tot satisfets amb el crono de la primera pujada, de manera que vam decidir muntar un grup més llarg que a la pujada inicial. El resultat va ser positiu. De fet, vam rebaixar gairebé un segon la nostra millor marca. Així doncs, el nostre error va ser sortir a la primera cursa amb unes prestacions semblants a les d’Arinsal, quan la zona final d’Alp és molt més ràpida que l’andorrana”.

A més, el d’Speedcar Pep Motor afegia: Valorem de manera molt positiva la nostra participació a Alp. No hi ha dubte que sense l’error esmentat hauríem millorat algun segon el nostre millor registre”

De la Casa, 2n, manté el lideratge

Com era previsible a Alp van complir-se els pronòstics per a Gerard de la Casa pel que fa a la seva lluita particular amb els Porsche. I és que la pujada de la Cerdanya és un dels certàmens més ràpids del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya. Per això, De la Casa no va poder evitar haver de cedir davant les imponents prestacions del Porsche de Jodi Gaig.

En aquest context i tal i com comentava De la Casa, els factors externs que necessitava per poder igualar les condicions per poder tenir opcions a guanyar, com ara l’asfalt moll, no van donar-se ja que al final totes les pujades van fer-se amb l’asfalt sec.

Tot i això, un cop disputats els quatre primers meetings el d’Andorra la Vella segueix al capdavant de la provisional del català.

“Analitzant els cronos d’edicions anteriors, és evident que la prova d’Alp li va com a anell al dit al Porsche de Jordi (Gaig). El cert és que les nostres possibilitats en un traçat d’aquestes característiques disminueixen considerablement”

Respecte als factors aliens a la cursa que haguessin pogut jugar a favor del de Gedith Center, el pilot afegia quela pluja de dissabte ens va donar alguna esperança doncs amb l’asfalt mullat la lluita hagués sigut més Igualada, però al final van rodar amb l’asfalt sec”

Propers meetings

Un cop superat el repte d’Alp, Gerard de la Casa i el seu equip començaran a treballar en la posada a punt de la mecànica per afrontar en les millors condicions possibles la 50 Pujada a Chantada, prova vàlida per al Campionat d’Espanya de Muntanya.

Pel que fa a Montellà, donat que el català de muntanya fa la parada de vacances, la l’activitat no es reprendrà  fins el 21 i 22 de setembre, quan es disputarà la 35a Pujada Gironella – Casserres.

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

 

Info original/fotos: Fotoesport

Compartir article:

Cercador de vehicles

Cotxes
Preu
Preu - slider
0320 000
Any de fabricació
Any de fabricació - slider
02024