Hyundai reforça les seves opcions dins del segment A, el dels cotxes més petits, amb l’Inster, una nova proposta elèctrica que apunta molt alt gràcies als molts arguments que ofereix.
A més de ser un 100% elèctric molt prestacional, petit i lluir una estètica que no deixa ningú indiferent, la nova proposta dels coreans inclou un nivell d’equipament i de sistemes d’assistència, de confort i de seguretat, gens habitual en utilitaris del segment A.

Personalitat i mirada Inster
Si una de les moltes senyes d’identitat de qualsevol Hyundai de recent factura la trobem al frontal, el nou Inster no es queda enrere. De fet, els seus fars són possiblement el tret més distintiu i vistós de tot el cotxe, tant vist pel davant com pel darrere. És així que el nou elèctric compacte de la marca amb seu a Seül incorpora uns enormes fars rodons tallats en quatre seccions que delimiten el seu perímetre.
Al davant aquestes quatre seccions del cercle fan la funció de llums diürnes, mentre que a l’interior hi ha allotjades les curtes i les llargues. Per la seva banda, les quatre seccions de contorn dels fars posteriors (en aquest cas de color vermell), fan les funcions de posició i fre. Al seu interior hi ha els indicadors de marxa enrere.
Per sobre dels fars, tant els davanters com els posteriors, el cotxe presenta una tira simple de sis seccions quadrades al davant i una doble de 12 sobre 12 al darrere que fan la funció d’intermitents, seguint l’estil vist als Ioniq 5 i 6. Completa el conjunt d’indicadors una darrera tira que hi ha integrada a l’aleró posterior també com a indicador frenada.
Més enllà del sistema d’il·luminació, altres detalls que marquen la personalitat del nou Inster són les vistoses llantes de quatre radis en forma de +, disponibles entre les 15 i les 17 polzades, els enormes passos de roda quadrats, molt marcats i rematats amb plàstic negre i finalment les barres del sostre.
Interior molt ampli
Un cop asseguts al volant, el cotxe presenta un habitacle molt ben resolt. Destaca el gran quadre de comandaments digital, així com la pantalla central multimèdia de 10,25 polzades.
Un altre detall que malauradament és cada cop menys habitual en la majoria de cotxes però que l’Inster ha mantingut -la qual cosa m’alegra- és que la gestió de la majoria de funcions d’ús freqüent es fa mitjançant botons d’accionament manual.
Opcionalment es pot incloure un sostre solar corredís i un sistema d’il·luminació ambiental amb 64 colors.
Pel que fa a la connectivitat el cotxe inclou Apple CarPlay i Android Auto, el que avui dia ja és d’allò més normal.
Un de les grans avantatges d’aquest cotxe respecte dels seus rivals és la seva habitabilitat. I és que gràcies al disseny compacte de la consola central, les places davanteres són molt àmplies, permetent que el conductor i el copilot es moguin amb facilitat d’un costat a l’altre. Els seients davanters, igual que el volant, poden incloure opcionalment calefacció.


Aquesta amplitud que comento també es notable a les places posteriors, que poden allotjar sense problema dos passatgers de talla alta. A més, són seients independents regulables longitudinalment, fet que permet guanyar espai al maleter si els desplacem endavant. Al fer-ho, la capacitat de càrrega variarà dels 238 litres inicials fins els 351 litres. Val a dir que amb els seients en la seva posició més endarrerida no guanyarem espai extra de càrrega útil al maleter, però l’espai per a les cames dels dos passatgers esdevé sorprenent per a un cotxe de menys de quatre metres. Ja que he comentat l’espai extra per a les cames, esmentar també el de l’altura lliure al sostre, també molt generós.
4 seients modulars
De totes les cotes, l’única que no destaca es l’amplada, on el cotxe es queda una mica just, però cal tenir en compte que estem parlant d’un cotxe del segment A, vull dir que tots pequen del mateix. És per això que si tenim en compte que el cotxe medeix 3,83 metres de llargada, 1,61 d’amplada i 1,57 metres d’alt, la habitabilitat real és sorprenent!
També s’ha de dir que al no dur el clàssic túnel central els dos passatgers del darrere poden posar peus i cames més oberts i amb molta més comoditat.
Els quatre seients es poden abatre fins a quedar plans generant una superfície totalment horitzontal, de manera que si mai cal fer una migdiada tant el conductor com el copilot ho podran fer sense problemes.
Per acabar el repàs fet a l’interior destacaré un detall curiós: el portabegudes doble de la zona central davantera. Si us fitxeu a la foto que trobareu més a baix, veureu que el dissenyadors l’han integrat al mateix seient del conductor com una prolongació del mateix, tapisseria inclosa. És d’aquelles coses absolutament innecessàries però que aporten un toc realment xulo.
Grans prestacions
L’Inster està disponible amb un motor amb dos nivells de potència: 97 i 115 CV i amb dos tipus de bateria. L’acabat base incorpora una bateria de 42 kWh, mentre que el més potent en porta una de 49 kWh. Comparat amb altres opcions d’aquest mateix segment, aquestes bateries tenen una capacitat considerable, fet que permet una autonomia de 370 km en mode combinat i de més de 500 per ciutat. A més, i aquest és un altre punt molt important, gràcies al sistema de recàrrega ràpida la bateria pot passar del 10 al 80% de càrrega en només 30 minuts.
i-Pedal: imprescindible
El cotxe també incorpora el sistema i-Pedal, que no és altra cosa que un pedal des del qual ho farem tot, accelerar, frenar desaccelerant i fins i tot aturar el cotxe completament. Com ja he comentat a reportatges d’altres cotxes amb aquest sistema, no solament és molt fàcil d’acostumar-se a l’i-Pedal , sinó que resulta molt pràctic conduint per la ciutat o en trams descendents, ja que a més de no tocar el pedal del fre, recàrregues molt ràpidament les bateries i per tant allargues l’autonomia.
Parlar de l’i-Pedal és parlar del sistema de frenada regenerativa, gràcies al qual també es recarrega la bateria mentre conduïm mitjançant la pròpia retenció del motor al reduir la velocitat del vehicle. Aquest sistema és ajustable en diferents nivells de retenció. En el cas de l’Inster es regula per mitjà de les lleves del volant, facilitant molt el seu ús.

Equipament de sèrie i seguretat
Tal i com he dit tot just començar, un dels grans valors del nou Inster està en el seu complet equipament de sèrie. I és que independentment de l’acabat escollit entre els tres que hi ha: Klass, Maxx i Tecno, el cotxe inclou un munt de coses: clau intel·ligent amb botó d’arrencada i detector de proximitat, sensors d’aparcament davanters i posteriors, seient davanter i volant calefactables, carregador inalàmbric per al mòbil, barres de sostre, pantalla central tàctil de 10,25 polzades i llandes d’aliatge de quatre radis (disponibles entre les i les 17 polzades).
Pel que fa a seguretat el cotxe s’ofereix amb paquet de càmeres perimetrals, avís de presència en l’angle mort, assistència de frenada d’emergència, manteniment de carril, reconeixement de senyals, control de creuer intel·ligent, funció Stop & Go i tres modes de conducció.
Si a tot això li afegim una gamma de preus que arrenca des dels 22.000 euros de la versió amb el motor de 97 CV i la bateria de 42 kWh de l’acabat Klass, el més bàsic dels tres, arribant a poc més de 28.000 euros de la versió amb el motor de 115 CV, la bateria de 49 kWh i l’acabat Tecno, la llista d’arguments de pes és d’allò més llaminera, fent que Hyundai entri al segment A de propulsió elèctrica amb els deures molt ben fets, als menys sobre el paper, doncs també es cert que la venda dels elèctrics no acaba d’arrencar i no ho farà fins que les administracions s’apliquin reforçant intensament tot el que cal a nivell infraestructural i en això aquí a Andorra també tenim molta feina fer encara.
Versió campera
Per acabar, no puc deixar d’esmentar que al llarg de l’any s’afegirà a la gamma una versió campera molt atractiva, l’Inster Cross (tampoc és que s’hagin complicat gaire amb el nom). Entre la mida compacta, el seu look off-road i els accessoris que se li poden incorporar, el resultat final és realment atractiu.
L’únic “però”, i més en el cas nostre doncs tot ho volem 4×4, és que no hi ha cap previsió que arribi amb tracció integral, per tant, tampoc el puc enfrontar ni comparar amb el Fiat Panda o el Suzuki Ignis, els utilitaris compactes de referència a Andorra. El cert però, és que si Hyundai hagués apostat per una versió amb tracció total estic segur que els hauria fet trontollar de valent.
Auto Centre Principat
Per a més informació adreceu-vos a Auto Centre Principat Hyundai Andorra. Els trobareu al carrer Prat de la Creu 51 d’Andorra la Vella. Tel. +376 809 195.
——————
Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha al desplegable superior del blog.

Fotos: Hyundai.news