Kymco AK550 Premium: ja disponible a Andorra

A mitjans del mes d’abril va arribar al concessionari de Kymco a Andorra, marca que al Principat trobareu a Toyota Motors, la segona generació de l’AK550, el maxi escúter de la marca taiwanesa.

Més actual, més funcional

El Kymco AK 550 Premium -així l’han batejat- torna al mercat per ocupar per segona vegada el lloc més destacat del catàleg de la marca asiàtica. Així doncs, aquesta nova versió esportiva en format d’éscuter de gran cilindrada ofereix una renovada experiència de conducció amb millors prestacions i més comoditat, de tal forma que fer grans desplaçaments gaudint d’una conducció àgil i molt confortable està més que garantit, per funcional, per ergonòmica i a la vista de les seves xifres, per les prestacions i el rendiment que ofereix.

A excepció de les òptiques i del quadre de control digital, l’AK 550 Premium presenta una carrosseria lleugerament retocada. Sigui com sigui, com en el cas de la primera entrega la moto destaca molt per l’espectacularitat del seu disseny, pel rendiment del seu motor, per la posició pilotant i per la protecció aerodinàmica del nou escut frontal. Ah! el parabrisa ara és ajustable elèctricament.

Dissenyada per poder adaptar-la a tot tipus d’usuaris, cosa fàcilment accessible gràcies a la regulació de la distància del suport lumbar del seient, als 785 mm d’altura del seient respecte del terra i a l’ajustament de les palanques de fre, la posició de conducció és molt accessible per a la majoria d’usuaris, fins i tot els de talla baixa.

Equipament premium

Que ara es digui AK550 Premium és per l’excel·lent nivell d’equipament que inclou aquesta nova entrega. I és que entre altres elements, a més de seguir incloent el sistema de clau intel·ligent ja conegut, la clau del maxiescúter taiwanès té noves funcions molt pràtiques, com el el bloqueig de l’escúter i el control d’obertura del dipòsit i del seient. Paral·lelament també podrem accionar aquests elements des d’un nou panell de control que hi ha a la part central del manillar. En aquest punt hi ha ara un seguit de botons per fer anar aquests accessos, de manera que no necessitarem fer servir la clau.

Encara en termes d’equipament, destaca el nou sistema de control de velocitat de creuer (s’activa entre els 45 km i els 130 km/h). Destacar també elements ja coneguts com la il·luminació Full LED, els punys calefactables de tres nivells i el quadre d’instruments LCD.

Igual que a la primera entrega, la nova AK 550 Premium permet que la sincronitzem amb el telèfon mòbil per mitjà de l’aplicació Noodoe. Aquesta aplicació inclou un munt de coses, com ara la navegació o l’accés a la comunitat d’usuaris AK 550.

Tecnològicament al dia

Donats els seus excel·lents resultats, el que també manté intacte aquesta segona entrega de l’AK550 són el xassís i el basculant d’alumini. El mateix passa amb la forquilla anterior amb ancoratge de doble tija i les barres de 41 mm amb un recorregut de 120 mm.

El sistema de frenada també continua sent el mateix, sent un dels millors del mercat. Es tracta de l’efectiu sistema AIBS amb discs de 270mm amb pinces Brembo monobloc, pistons de 32 mm i l’ABS Bosch actiu en fases de revolt.

El motor bicilíndric en paral·lel amb culata DOHC de 8 vàlvules tampoc arriba amb canvis significatius. La seva potència és de gairebé de 51 CV a 7.500 voltes, amb un par de 52 Nm a 5.750 rpm. 

L’accelerador electrònic tampoc ha canviat, mantenint els dos modes de conducció ja coneguts: esportiu i pluja.  Per si no ho sabeu, en el mode pluja la potència màxima disponible es de 32 CV, evitant així estirades fortes. 

Finalment, destacar que aquesta segona entrega també inclou un nou sistema de control de tracció desconnectable.

Comportament impecable

Amb l’experiència d’haver gaudit durant anys de la primera entrega, el primer que vaig sentir al repassar la nova AK va ser el confort i la seva energia. Els 51 CV, el repartiment de pesos equilibrats al 50-50, més el baix centre de gravetat, garanteixen unes sensacions què, a més de molta seguretat, transmeten una sensació de control i de velocitat impressionants.

Un altre component de gran qualitat que col·labora en gran mesura amb la seguretat són els Dunlop Sportmax GPR-100 que equipa de sèrie.

Més enllà de tot això, un dels aspectes que més em va fer recordar els bons moments viscuts amb la meva AK550 va ser la capacitat de frenada i de control del sistema en trams revirats. I és que aquest és el decorat més divertit per rodar amb un escúter d’aquest nivell i a Andorra no falten carreteres així. En aquest apartat trobo que el fet que Kymco hagi recolzat aquest excel·lent sistema de frenada amb un sistema de control de tracció, aportarà un plus molt important en termes de seguretat i de precisió al traçar. 

Finalment, pel que fa a capacitat d’emmagatzematge, l’AK550 Premium segueixen tenint la mateixa capacitat que fins ara. És així que sota el seient hi ha espai per a un casc integral i alguna coseta més. També té un petit compartiment al costat dret de la part frontal interior del carenat, equipat amb un connector USB.

Toyota Motors 

Pel que fa als preus, parlem de 10.667 euros, una mica més del que costava la primera entrega, però encara per sota del seu rival directe, el T-Max de Yamaha.

Vist tot, crec que el nou Kymco AK 550 Premium arriba amb més luxe, més prestacions, més seguretat i més rendiment. Tots aquests aspectes, més un preu que segueix sent molt competitiu, garantiran que l’AK torni a posicionar-se com una excel·lent alternativa en el segment dels maxi scooter de tall GT d’alta gamma.

Trobareu Toyota Motors (Kymco Andorra) a l’Av. Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany. Tel +376 814 481

Compartir article:

Cercador de vehicles

Cotxes
Preu
Preu - slider
0320 000
Any de fabricació
Any de fabricació - slider
02024