L’ACA Club Esportiva presenta l’equip per als FIA Motorsport Games

El passat dilluns dia 1 de juliol la secció esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA CLUB Esportiva) va presentar l’equip de pilots que representara Andorra als FIA Motorsport Games. L’event esportiu tindran lloc del 23 al 27 d’octubre a València, Espanya.

Mireia Gutiérrez i Lucas Piccino competiran en la disciplina d’Auto Slalom, Àlex Machado ho farà a Kàrting Sprint Sènior, mentre que Frank Porté i Helder Cerqueira competiran a eSports SIM Racing, el primer a F4 i el segon a GT.

Pel que fa a l’acompanyament tècnic, Marc Gutiérrez serà el coach esportiu de Gutiérrez i Piccino i pel que fa a Porté i Cerqueira, el responsable esportiu serà Álvaro Otero. Al costat de Machado, hi haurà Francesco Tibaldi, integrant del seu equip tècnic actual.

D’esquerra a dreta, Machado, Cerqueira, Gutierrez, Porte i Piccino

Les Olimpíades de l’Automobilisme

Els FIA Motorsport Games són l’esdeveniment d’automobilisme per països més gran organitzat per la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA). L’esdeveniment segueix el mateix protocol
organitzatiu que uns Jocs Olímpics, incloent entre d’altres, la presentació de delegacions i l’acte de desfilada de les mateixes, així com el medaller individual i el medaller per països.

La primera edició dels FMG es va dur a terme l’any 2019 a Roma, Itàlia, i van competir 125 esportistes en 5 disciplines. Tres anys més tard, la ciutat de Marsella (França) va ser l’encarregada d’acollir l’esdeveniment més gran per equips nacionals de l’automobilisme, amb un total de 16 disciplines en les que van competir 463 pilots d’un total de 72 països.

A Marsella, Andorra va estar representada a la categoria d’eSports pel pilot digital Octavio Pisco, que en aquell moment estava a l’equip ACA eSports Team. Pisco va aconseguir arribar a les semifinals.

3a edició dels FMG

Enguany, València serà la seu d’aquesta tercera edició en la què esportistes de tot el món competiran en un total de 26 disciplines.

A data d’avui, l’organització ja té vuitanta delegacions confirmades i prop de 900 atletes, establint un nou rècord.


Enguany, l’acte d’obertura es farà dimecres 23 d’octubre a la tarda a la Ciutat de les Arts, amb la tradicional desfilada de les delegacions, els discursos de les autoritats i amb un espectacle artístic inaugural.

El Circuit Ricardo Tormo acollirà varies disciplines, mentre que al Circuit Aspar se’n disputaran d’altres. Pel que fa a les categories dels eSports, la Ciutat de les Arts serà l’escenari de les dues disciplines

Auto Slalom

L’Auto Slalom tindrà lloc en un recorregut fet a mida al Circuit Ricardo Tormo. Serà una cursa contra el cronòmetre mentre es condueix per una sèrie de revolts de velocitat baixa a mitjana. Els
competidors i competidores més ràpids correran entre ells.

Com a novetat, enguany s’ha afegit al format una sessió de pràctiques addicionals per facilitar la
preparació dels equips.
Com quedat dit, Mireia Gutiérrez i Lucas Piccino seran els pilots que representaran el Principat d’Andorra en aquesta disciplina.

Sasplugues i dos dels cinc integrants, en un moment de la presentació

18 anys a l’èlit de l’esquí

Mireia ‘Mimi’ Gutiérrez, reconeguda esportista del món de l’esquí que entre 2003 i 2021 va estar sota la tutela de la FAE (Federació Andorrana d’Esquí), va formar part de l’elit de l’esquí andorrà durant 18 anys. Gutierrez va participar tres vegades als Jocs Olímpics, amb un 18è lloc com a millor resultat a la Combinada. També acumula sis Campionats del Món d’esquí, amb un 19è lloc com a millor resultat, també en la prova combinada. En la seva carrera com a esquiadors d’èlit va arribar a ocupar el 21è lloc al rànquing mundial en punts FIS i va ser Top 20 a la Copa del Món de Zagreb, Croàcia.

Més enllà de l’esquí, Gutiérrez va néixer en una família amb una extensa trajectòria en l’automobilisme i en gran mesura té la tècnica i la mentalitat necessària per afrontar els FMG.

Per la seva banda, Lucas Piccino té una llarga trajectòria com a formador de pilots al Circuit Andorra – Pas de la Casa. Està especialitzat en motociclisme, però ha disputat diverses curses d’automobilisme que l’han situat com el millor candidat per fer tàndem amb Gutiérrez.

Els dos pilots estaran sota la direcció de Marc Gutiérrez, expilot de ral·lis que actualment és formador de pilots a diferents disciplines. La seva trajectòria i experiència l’avalen per ser el responsable perfecte per dur a terme la preparació tècnica de Gutiérrez i Piccino.

Kàrting Sprint Sènior

Àlex Machado serà l’esportista andorrà que competirà a Kàrting Sprint Sènior, on els millors corredors de karts del món amb més de 14 anys competiran per la medalla d’or. A més, el repte per aquest 2024 és encara més gran, amb les eliminatòries de qualificació ampliades a 15 quilòmetres i amb una importantíssima final de 30 km.

Machado és un esportista amb una àmplia formació a la disciplina del kàrting. L’andorrà ha guanyat tres cops el Campionat del Món ROK i ha pujat al més alt del podi en un Campionat d’Espanya i en un altre de l’Italià. Machado també té al seu palmarés un 3r lloc al Trofeu Internacional Industrie, un 2n lloc al Trofeu Internacional Andrea Margutti i un 2n lloc a les World Series Kàrting.

Actualment el pilot forma part de l’equip TBKART, amb base a Como, Itàlia.

eSports: F4 i GT

Frank Porté i Helder Cerqueira son els dos pilots d’automobilisme digital que representaran Andorra als FMG.

Porté competirà en F4 a la plataforma iRacing i Cerqueira ho farà a GT3 des de la plataforma Assetto Corsa Competizione.
Porté va començar la formació com a pilot en el marc de l’ACA eSports Academy. Després d’haver superat aquesta etapa demostrant la seva gran capacitat com a pilot, la direcció del projecte va incorporar-lo a l’ACA eSports TEAM, moment a partir del qual va disputar els campionats SIM racing entre els anys 2021 i 2024.

L’any 2022 Porté va tenir l’oportunitat de fer un test d’F4 real a Le Mans i tot i la seva inexperiència va aconseguir molt bons registres. Tant va ser així que al final va aconseguir optar a una plaça per formar-se i competir al prestigiós campionat francès FFSA F4, la base dels pilots d’F1. Enguany torna a competir al prestigiós certament per segon any. Actualment ocupa el 8è de la general! Així doncs, Porté té aquest any un calendari de competicions centrat a l’F4, tant real com virtual.

Cerqueira, des del començament

Helder Cerqueira va començar a competir a l’equip ACA eSports Team des del començament del projecte. Amb l’ACA eSports Team ha competit en diversos campionats internacionals i
ha fet diversos podis. L’any 2023 va acabar al 3r lloc de la general al Campionat Art GT3 Sèries.

Porté i Cerqueira tindran el suport tècnic d’Álvaro Otero, coach esportiu i màxim responsable de rendiment del projecte d’automobilisme digital de l’ACA eSports. Otero compta amb un extens palmarès com a pilot de kàrting. Entre altres premis va guanyar el World Champion Nations Cup. Des de fa alguns anys, Otero es dedica a la formació de pilots tant de l’entorn real com del
virtual.
Durant l’acte, tots els pilots van coincidir a assenyalar que comparteixen la il·lusió de representar Andorra a València i que són molt conscients del gran repte que han assumit.

Toti Sasplugues amb Àlex Machado

En paraules de l’ACA Club

Per part de la secció esportiva d’ACA CLUB, durant la presentació el seu president Toni Santacreu, comentava que “a més de complir amb els requisits bàsics, els cinc esportistes que presentem avui compleixen els requisits tècnics i tenen l’experiència necessària per fer un molt bon paper a València. Estem convençuts que tenim una molt bona representació del país i una gran oportunitat per mostrar les habilitats dels nostres atletes i competir al més alt nivell”.

Per la seva banda, Toti Sasplugas, secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, va afegir que “fa uns quants mesos que l’equip de la secció esportiva treballa en aquest projecte. La FIA, atès que som la
màxima autoritat del món de l’automobilisme a Andorra, ens va encomanar la selecció dels pilots i tal com ha dit el president Santacreu, tenim una molt bona representació. Tots els integrants han assumit el compromís de dedicar-se a preparar la competició i això significa molt d’esforç, sacrifici i disciplina per representar el nostre país a la que és la competició més prestigiosa del món”

Per a més notícies en l’àmbit de l’esport internacional de món del motor amb participació andorrana, feu clic en aquest enllaç directe. Si ho preferiu, també podeu accedir-hi des del menú superior del blog.

Compartir article:

Cercador de vehicles

Cotxes
Preu
Preu - slider
0320 000
Any de fabricació
Any de fabricació - slider
02024