Oilstainlab, una petita però atrevida factoria amb seu a Califòrnia, va presentar aquest passat mes d’octubre l’Oilstainlab HF-11, un súperesportiu de producció molt exclusiva creat sobre la base d’un Porsche 911.

Aquest vehicle -o millor dit, vehicles, doncs sembla que hi haurà una versió de carrer i una de circuit- oferirà als afortunats que acabin fent-se amb una de les 25 unitats previstes, una variant de combustió i una d’elèctrica, ambdues al mateix cotxe. Sí, sí, com ho llegiu. Els posseïdors d’aquesta peça tan singular tindran la possibilitat d’intercanviar a plaer el motor bòxer de sis cilindres per un altre d’elèctric!
Oilstainlab: trencant esquemes
Però anem a pams que m’embalo! L’Oilstainlab HF-11 sorgeix després d’haver dut a l’extrem les línies clàssiques del 911 del que deriva. Tot i això, ni que sigui tímidament segueix recordant, des del davant, que el seu origen està en un 911. No ho veieu així?
Per a la seva construcció s’ha utilitzat de manera massiva la fibra de carboni, cosa que ha permés reduir radicalment el pes total, millorar el seu rendiment i garantir la seva eficàcia i eficiència.
La xifra final obtinguda se situa oficialment en 885 kg. Del que no parlen és del pes amb el motor elèctric, doncs óbviament hauria de ser diferent del de combustió.
Sigui com sigui, per assolir aquest pes total, més enllà del fet d’estar construït principalment a base de fibra de carboni, cada panell de la carrosseria monocasc ha estat treballat fins l’extenuació, primer per temes d’aerodinàmica, després per poder complir amb la xifra que es buscava a la balança. A tot això afegir que el cotxe fa tot just 4,31 metres de llarg, 2 d’ample i 1,1 metres d’alt, amb una distancia entre eixos de 2,7 metres, unes cotes molt contingudes.
A nivell de propulsió, sens dubte el punt que més rebombori i expectació ha causat, d’una banda hi haurà un motor 4.6 bòxer de gasolina de tracció posterior amb sis cilindres en posició horitzontal i 650 CV de potència, capaç de girar a un màxim de 12.000 rpm. Per administrar-lo el cotxe disposarà o d’una caixa de canvi manual de sis velocitats o una seqüencial de set.

Per l’altra banda hi haurà un propulsor 100% elèctric amb poc menys de 900 cavalls de potència i amb una bateria el tamany i característiques de la qual encara estan per confirmar.
El més sorprenent de tot és que segons afirmen els d’Oilstainlab, els dos motors es podran intercanviar a plaer segons les preferències del propietari, ja que amb la compra poden anar inclosos els dos propulsors! Aquest canvi serà possible perquè es podrà desmuntar de forma relativament ràpida i fàcil no el motor, sinó el bastidor o una gran part d’aquest.
En tot cas, caldrà esperar a veure en que acaba aquesta afirmació, la qual, de ser certa, ens volarà el cap a tots!
El que està clar és que de poder-se fer, la maniobra permetrà als propietaris personalitzar la seva experiència de conducció acaronant dos extrems oposats però igual d’estimulants, doncs els oferirà en un mateix esportiu el millor de dos móns: gaudir de l’experiència visceral i sorollosa del flamant motor bòxer de combustió de tota la vida, o sentir la potència instantània i silenciosa que només un elèctric pot oferir.
Si amb les referències estructurals i tecnològiques exposades no heu tingut prou, dir-vos que la producció es limitarà a 25 unitats a uns preus que aniran dels 1,7 milions d’euros si s’opta només pel motor de gasolina, fins els 2,2, si també d’adquireix el motor elèctric. En tot cas, això no està massa clar encara, així que millor esperem a veure en què acaba finalment. Sigui quina sigui la resposta final, l’espectacularitat del cotxe a hores d’ara ja es inqüestionable!
Si voleu accedir a altres novetats Premium, podeu fer-ho des de la secció del menú principal del blog, o directament mitjançant aquest enllaç.



Fotos: Oilstainlab