Suzuki Swift Allgrip Hybrid: petit, fiable, 4×4 i híbrid 

Fa uns dies Automòbils Pyrénées ens va fer provar el nou Suzuki Swift híbrid de tracció integral, un model que, gustos a part, té tot el que cal per ser un cotxe ideal per moure’s per Andorra: és petit, és de tracció integral i ara també és híbrid.

Paral·lelament en això, també és un cotxe amb molta empenta i amb un equipament que pot ser d’allò més complet a tots els nivells. Per tot això, sense cap dubte és un utilitari que encaixa perfectament com a vehicle per circular a diari pel país.

Per uns 20 mil euros

Respecte del preu, aquesta quarta entrega del compacte japonès te un lineal de preus que no està gens malament, ja que parlem d’una mica més de 20 mil euros. Si en això hi afegim que Suzuki està en el top 10 de marques amb menys entrades a taller no programades, i que ens estalviarem una bona quantitat de diners gràcies al seu propulsor híbrid, crec que no hi ha dubte que es tracta d’una gran opció. Això sí, vist des del davant haig de dir que és molt particular estèticament i que t’ha d’entrar pels ulls.

En termes de consum i d’emissions els de Suzuki s’han esforçat molt fins aconseguir un consum inferior als cinc litres cada 100 quilòmetres.

Un cop assolit el tema consum, un dels punts més importants sense cap dubte, va arribar el torn dels dissenyadors. En aquest apartat, encara que considero que al primer cop d’ull el cotxe pot sobtar quan el mirem des del frontal, a mesura que el vas veient t’acomodes al seu estil i t’acaba agradant.

Farcit d’arguments

En tot cas, si com em passa a mi, a vosaltres encara no us ha convençut del tot el seu estil, un cop a l’interior el cotxe sorprèn molt.  Ho dic perquè la cabina presenta un paquet més que complet a tots nivells, assistència, seguretat, entreteniment, connectivitat… La veritat és que entre l’equipament de sèrie i el que es pot afegir, al final podem configurar un cotxe excel·lentment equipat.

Amb 3.860 mm de llarg, 1.695 mm d’ample i 1.500 mm d’alt, aquesta quarta generació hereta la mateixa plataforma de sempre. És per això que gairebé manté les mateixes mides de la generació a la què substitueix. De fet, ara és tot just 1,5 centímetres més llarg i és a causa dels nous para-xocs, res més.

La calandra i els fars

La calandra davantera és un element que dóna al cotxe un toc esportiu molt encertat. Està flanquejada per unes òptiques de nou disseny que al meu parer tenen un disseny un tant estrany que no li encaixa massa, però bé, ja se sap que per a gustos, els colors. A la part inferior dels fars hi ha una pestanya amb forma de boomerang que fa les funcions de llum de dia.

Juntament amb la gran calandra, un altre component que sí crec molt encertat el tenim als pilars rematats en negre brillant, ja que visualment donen la sensació que el cotxe té el sostre més baix del que realment està.

Interiors: el seu punt més fort

Més enllà d’aquests detalls del frontal, per fora la carrosseria tampoc presenta grans canvis. Bé, sí, n’hi ha un altre, els disseny -ara sí, molt encertat- dels fars de la zona posterior. Precisament, per darrere el cotxe segueix sent tan ample i potent visualment com ho és a les versions anteriors.

Repassat l’exterior, la part que més em va sorprendre quan vaig estar radiografiant el cotxe en el seu conjunt van ser els interiors. Per això, el que queda d’article el dedicarem a l’habitacle.

Més enllà que ara el plàstic principal de revestiment llueix molt més tant al tacte com a la qualitat aparent, he de dir que tot l’interior llueix molt més ordenat, més modern i visualment molt més impactant. És un interior geomètricament ben pensat, ampli i ben disposat, sobretot a les places davanteres.

Pantalla multimèdia de 9 polzades

Per començar parlarem del nivell de connectivitat i informació, cosa que ens condueix a la primera cosa que ressalta quan entres al cotxe: la nova pantalla multimèdia de 9 polzades i de retruc, la interfície de 4,2 polzades del quadre d’instruments analògic. 

Encara que això ja és bastant habitual, per no dir obligat, en l’apartat de l’infoentreteniment el cotxe inclou connectivitat sense fils tant per Apple CarPlay com per Android Auto, així com connectivitat USB.

Com la majoria de cotxes, siguin del segment que siguin o ens agradi més o menys, el nou Swift també elimina al màxim els botons clàssics, limitant-los al control de climatització i a algunes ajudes a la conducció. La resta de funcions es gestionen des de la pantalla.

Ampli i amb 265 litres de maleter

L’espai a les places davanteres és realment ampli i còmode en totes les seves cotes, fins i tot per a gent de talla alta. Al darrere, encara que l’espai és una mica més limitat, tampoc està gens malament si tenim en compte que parlem d’un cotxe de menys de 4 metres de llarg (maleter inclòs) i 1,7 d’ample. 

Parlant del maleter, el del Swift té una capacitat de 265 litres ampliables fins a 589 si pleguem els seients de la segona filera.

Durant el passeig que vam fer, lògicament no vam poder fer massa cosa per veure com es comportava la tracció integral, però la veritat és que tractant-se d’un cotxe tan compacte, no calen experiments per poder dir que és un punt molt important en un país com ara el nostre. De fet, crec que juntament amb la fiabilitat que ofereix aquesta marca, el fet que sigui 4×4 és el seu punt més destacat per encaixar entre el públic andorrà.

Un híbrid estalviador

Pel que fa al motor, el Swift munta un motor 1.2 atmosfèric de 3 cilindres en línia amb 82 CV i 112 Nm de par  màxim. Gràcies al seu sistema mild hybrid de 12 V el cotxe obté aquests -no arriba- 5 litres de consum.

A l’hora de circular, sigui per ciutat o entre parròquies, la veritat és que el cotxe té potència suficient perquè no trobem a faltar més cavalls.

Pel que fa al confort en marxa, gràcies a les millores que presenta la suspensió, el cotxe es balanceja el just i necessari.

El 4×4 només manual

La unitat que vam provar equipava els pneumàtics de sèrie que porta el cotxe. Mesuren 185/55/R16, per la qual cosa són més que suficient per garantir una bona estabilitat. Si en això hi afegim l’agilitat que ofereix la caixa de canvis manual de 5 velocitats, us asseguro que encara que avui dia estiguem més acostumats a les caixes automàtiques o seqüencials, en aquest cas, a més de ser millor per a aquest tipus de motor, també resulta molt entretingut i divertit de conduir.

En tot cas, també hi ha en opció la caixa de canvi automàtica. Això sí, només està disponible en les versions de tracció davantera.

Automòbils Pyrénées

Per tot l’exposat, si el que busqueu és un cotxe urbà, ben equipat, còmode i absolutament fiable, el nou Swift és una aposta segura amb la què a més de tot el que hem comentat, estalviareu en un bon pessic de combustible a l’any.

Informeu-vos a Automòbils Pyrénées, concessionari Suzuki per Andorra. Els trobareu a Prat de la Tresa s/n. Tel. +376 880700

Per a d’altres novetats, feu clic en aquest enllaç o accediu directament des de la secció corresponent que hi ha al desplegable superior del blog.

Compartir article: