Yamaha MT09 2024: la gran naked japonesa es renova

Per aquest estiu els de Moto Retro Yamaha Andorra ja disposen al catàleg 2024 de Yamaha, la nova entrega de l’MT09, la naked d’alta cilindrada més desitjada de la marca japonesa. 

Aquesta màquina de tres cilindres ha estat un referent al segment de les naked d’alta volada des que va sorgir com a model, combinant un rendiment impressionant, amb una estètica agressiva molt personal i un pilotatge àgil molt esportiu. 

En aquest article, explorarem les característiques, millores i especificacions que fan d’aquesta quarta generació de l’MT-09 una de les motos que més expectatives genera cada cop que es renova.

Història i Evolució

Abans de res, repassem breument la seva trajectòria. La Yamaha MT09 va debutar fa 10 anys. Ràpidament va guanyar-se una excel·lent reputació gràcies al seu excel·lent motor de tres cilindres, al seu xassís súper lleuger i al seu disseny distintiu. Des de llavors, comptant amb el model 2024 han arribat quatre generacions, cadascuna d’elles millorant l’experiència de conducció. 

Aquesta nova entrega 2024 no és diferent i arriba amb millores notables tant en termes de tecnologia, com de rendiment i seguretat.

Disseny i Estètica

Tot i aquest paquet de novetats la moto segueix fidel al seu ADN, mantenint el seu estil agressiu i futurista ple de línies afilades i amb una planta més musculosa que mai, quelcom que la fa destacar d’allò més. 

Juntament a la geometria del frontal, el far davanter LED dividit i els indicadors de direcció, tot amb tecnologia LED, donen al frontal un aspecte molt modern. 

Per la seva banda, el dipòsit de combustible i els panells laterals són els components que més enfatitzen la seva aparença robusta, mentre que el seient pla i el colín curt completen amb molta personalitat i estil el perfil esportiu del conjunt.

Motor i Rendiment

El cor de l’MT09 batega gràcies al motor tricilíndric en línia de 889 cc, un propulsor que ofereix un equilibri perfecte entre potència i manejabilitat. Aquest motor ha estat ajustat per proporcionar una entrega de potència més suau i lineal, tot mantenint les prestacions ja conegudes: un par màxim de 93 Nm a 7.000 rpm i una potència màxima de 119 CV a 10 mil voltes. Aquestes xifres permeten una acceleració impressionant i una capacitat de resposta instantània en qualsevol situació.

La moto incorpora diverses tecnologies avançades per millorar el rendiment i l’eficiència del motor. Entre elles s’inclou el YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), un sistema d’acceleració electrònica que ofereix una resposta de l’accelerador precisa i lineal.


També hi ha el D-Mode amb tres modes predeterminats de conducció: Rain, Street i Sport. Aquests tres modes es complementen amb uns de personalitzables des dels quals el pilot podrà adaptar a voluntat l’entrega de potència, segons les seves preferències o condicions del camí.

Finalment, la moto incorpora el QSS (Quick Shift System). Aquest sistema permet canviar de marxa sense necessitat d’utilitzar l’embragatge, millorant així l’acceleració i la comoditat del pilot.

Xassís, suspensió i calçat

El xassís de l’MT09 2024 és una peça d’enginyeria avançada construïda a base d’alumini per mantenir un pes lleuger sense haver de sacrificar la tan necessaria rigidesa estructural. Tant és així que la moto pesa només 189 kg en ordre de marxa, cosa que la fa extremadament àgil i tanmateix, fàcil de pilotar.

La suspensió davantera compta amb una forquilla invertida KYB totalment ajustable, mentre que a la part posterior la moto monta un monoamortidor ajustable també KYB.


Aquesta configuració permet ajustar la suspensió de l’MT09 segons l’estil de conducció del pilot o en funció de la carretera, proporcionant una experiència de conducció segura, còmoda i molt estable.

La seguretat sempre ha estat una prioritat per als de Yamaha i l’MT09 2024 no és una excepció. En aquest sentit la moto equipa frens de disc amb pinces de quatre pistons a la part davantera i ABS de sèrie. A nivell de calçat la moto equipa uns Bridgestone Battlax Hypersport S22, assegurant així una adherència excepcional.

Extremadament segura

En l’apartat de la seguretat, quelcom directament lligat a l’electrònica, l’MT09 tampoc es queda coixa.Ve equipada amb una sèrie d’ajudes electròniques dissenyades per millorar la seguretat i el rendiment com mai fins ara. Entre altres elements destaca el control de tracció (TCS) ajustable en diversos nivells. Aquest sistema ajuda a prevenir la pèrdua de tracció en condicions de baixa adherència.

Un altre element de gran vàlua és el Control de Lliscament (SCS) gràcies al qual es redueix el risc de lliscament de la roda posterior durant les fases d’acceleració.


Per últim destacarem l’anomenat LIF (Control d’Elevació) i l’ABS sensible a la inclinació. El primer minimitza l’elevació de la roda davantera si l’acceleració és molt potent, mentre que el segon garanteix una frenada efectiva, fins i tot en ple revolt.

Instrumentació i Connectivitat

L’MT09 2024 equipa una pantalla TFT a color de 3,5 polzades que proporciona al pilot tota la informació de la moto. A més, tal i com fins ara, la moto compta amb connectivitat bluetooth per poder sincronitzar el telèfon mòbil, rebre notificacions i controlar moltes funcions des de l’aplicació Yamaha MyRide.

Conclusió

La nova MT09 torna renovada com una moto encara més esportiva que no només segueix mantenint la tradició de les seves predecessores, sinó que puja uns quants graons a tots els nivells. I és que amb un nou disseny més agressiu, un motor igual de potent i tecnologies avançades noves, aquesta quarta entrega satisfarà encara més del que ho ha fet la generació a la que substitueix. 

Per tot, ja sigui per desplaçar-nos pel centre vila, entre parròquies o per sortir de viatge fent rutes més llargues i desafiants, l’MT09 us oferirà una experiència de conducció inigualable. I és que motos naked de gran cilindrada n’hi ha moltes, però com aquesta només n’hi ha una!

Pel que fa als preus, aquí a Andorra l’MT09 surt per 10.490 euros.

Moto Retro

Informeu-vos de tot plegat a Moto Retro Yamaha Andorra. Els trobareu a la Baixada del riu d’Auvinyà de Sant Julià de Lòria, baixant a la dreta en plena rotonda del Sant EloiTel. +376 841 000.

Per a més novetats de motos, feu clic en aquest enllaç directe o accediu a la secció ‘Novetats – Motos’ des del menú superior del blog.

Compartir article:

Cercador de vehicles

Cotxes
Preu
Preu - slider
0320 000
Any de fabricació
Any de fabricació - slider
02024